Tuesday, September 30, 2014

Expositie SchoutenhuisPin It
Vanaf zaterdag 4 oktober doe ik mee met een expositie in het Schoutenhuis in Alphen a/d Rijn. In het Schoutenhuis werken mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal daarvan hebben deze zomer model gezeten en de resultaten zijn in deze expositie te zien.
Van mij hangen er 3 olieverfschilderijen.

(From October 4 my work is shown in a group exhibition in "The Schoutenhuis", the Netherlands.)
Het volledige persbericht:

Derde portrettenexpositie van De Vriendengroep in het Schoutenhuis
Vanaf zaterdag 4 oktober kunt u in Het Schoutenhuis, Julianastraat 4, Alphen aan den Rijn, een derde expositie van portretten van De Vriendengroep bekijken. Deze groep bestaat uit acht beeldend kunstenaars uit de regio: Petra van der Made, Hans Verbeek, Henriëtte Bakhuyzen , Erik van Elven, Marcel Westervoorde, Selma Noort, Monique Verboom en Edwin van de Brug.

De leden van De Vriendengroep hebben elkaar ontmoet bij Parkexpressie en werken nu in een gezamenlijk atelier. In de loop der jaren hebben ze allen hun eigen unieke stijl ontwikkeld, wat in deze expositie goed te zien zal zijn. De schilderijen zijn dit jaar in het Schoutenhuis extra op hun plaats, aangezien de geportretteerden allen medewerker zijn van het Schoutenhuis.
De poseersessies waren zowel voor de kunstenaars als de geportretteerden een bijzondere en heel leuke ervaring.

De tentoongestelde portretten in verschillen sterk in werkwijze en materiaalgebruik. Ze vertellen dan ook iets over het temperament van de kunstenaar. Over zijn/haar vaardigheid om niet alleen te kijken, maar ook te zien. En om het geziene gedreven om te zetten in beeld. Kleurrijk – of juist niet. Expressief en vrij – of ingetogen en precies.

Sommigen van de in tentoongestelde werken zijn te koop. Andere werken zijn particulier bezit maar geven u een goede indruk van de stijl van de kunstenaar. Als het tentoongestelde werk u aanspreekt, kunt u informatie over de kunstenaars uit Het Schoutenhuis meenemen.
Ook als u niets in Het Schoutenhuis wilt eten of drinken, bent u van harte welkom om even binnen te lopen en een kijkje te nemen. De expositie is te zien tot en met 6 november.


Het Schoutenhuis 0172 - 495566
Openingstijden 10.00 uur tot 16.00 uur - dinsdag t/m zaterdag
Adresgegevens Julianastraat 4
2405 CA Alphen aan den Rijn
Related Posts with Thumbnails